Zwitserse post lanceert gepersonaliseerde krant – op papier of digitaal.

Met MyNewspaper  lanceerde de Zwitserse Post deze week een gepersonaliseerde krant: je kan rubrieken uit verschillende binnen- en buitenlandse kranten combineren en daar een eigen uitgave van laten maken. Ofwel krijg je deze op papier geleverd (een filiaal van de Post drukt en bezorgt de uitgave), wat voorlopig alleen in een testregio kan, of als e-paper overal ter wereld.

Voorlopig doen er een twaalf (Duitstalige) uitgevers mee, maar men maakt zich sterk dat er geregeld bij zullen komen. De kostprijs varieert volgens wat je in je krant wilt hebben. Het minst aantal pagina’s is 24, wat 60 Zwitserse Frank per maand kost. Een papieren jaarabonnement kost minstens 720 Frank per jaar, als e-paper 252 Frank.

De Zwitserse Post heeft het idee al gedurende drie jaar uitgetest in het project ‘Personal News’. Blijkbaar was de respons daar op goed genoeg om nu een commerciële piloot op te zetten.

Via https://mynp.sso.post.ch kan je je aanmelden voor een (proef)abonnement. Wie een postcode ingeeft die niet in de proefregio valt, kan op ‘weiter’ of ‘next’ klikken. Dat werkt (bij de Duitse versie) niet altijd zo goed, maar normaal kom je dan op een pagina waar je je selecties kunt opgeven. Het hele proces zit erg duidelijk in elkaar.

Volgens het persbericht is het niet de bedoeling om concurrentie te bieden aan de deelnemende titels, maar wel om de uitgevers een bijkomend kanaal te geven en nieuwe lezers aan te trekken.

(met dank aan @PietBakker voor de tweet)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: