VS uitgever Hearst zet al zijn sites om naar html5

De Amerikaanse uitgever Hearst is van plan al zijn websites in html5 op te zetten. Zo moeten ze op alle platformen die html5 ondersteunen, een ideale ervaring opleveren. Interessant is bijvoorbeeld dat bepaalde onderdelen
zoals fotoshows op een tablet via aanrakingen bediend kunnen worden, terwijl ze op een pc gewoon met de muis bediend worden.

Tegelijk het goede en potentieel gevaarlijke hier aan is dat de sites zo wel heel dicht komen te liggen bij een web-app. Technisch zal een integratie tussen een html5 site en -app wellicht makkelijker gaan, maar tegelijk wordt het nog moeilijker om een onderscheid te maken tussen de site en de app. In de veronderstelling dat ze van hun magazine een betalende app zouden willen maken, welteverstaan.

De html5 site van Good Housekeeping  ziet er bijvoorbeeld (ook) op een tablet erg gelikt uit en biedt (bij een snelle internetverbinding) een gebruikerservaring die heel dicht bij die van een app komt. Uit onderzoek blijkt dat mensen pas willen betalen voor een elektronisch magazine als het duidelijk meer biedt dan een (gratis) website. Dat wordt in dit geval dan wel moeilijk mocht Hearst ook een betalende html5 app van het magazine willen maken.

Zie ook http://www.foliomag.com/2011/hearst-convert-all-sites-html5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: