Persbericht: “Cisco lanceert eerste tablet-pc voor mobiele werkers die hogedefinitievideo ondersteunt” #CRM0015534

Subject: Persbericht: "Cisco lanceert eerste tablet-pc voor mobiele werkers die hogedefinitievideo ondersteunt" #CRM0015534

 

 

 

Cisco lanceert eerste tablet-pc voor mobiele werkers
die hogedefinitievideo ondersteunt

 

 

Diegem, 2 juli 2010

 

Cisco heeft een tablet-pc voor zakelijk gebruik voorgesteld die mobiele samenwerking en communicatie vereenvoudigt, ook via videotoepassingen van hoge kwaliteit zoals Cisco TelePresence. Cisco’s eerste tablet-pc, die de naam Cius meekreeg, maakt gebruik van het open Android-besturingssysteem van Google om een vlotte integratie te garanderen met het bestaande Cisco-aanbod voor digitale samenwerking of ‘collaboration’. Het ultralichte toestel weegt nauwelijks meer dan 500 gram, is voorzien van een aanraakscherm met een beelddiagonaal van 7 inch (17,5 cm) en bevat zowel voor- als achteraan een ingebouwde digitale camera. Cisco Cius werkt zowel met draadloze netwerken (Wi-Fi 802.11) als mobiele netwerken van de derde generatie (3G).

 

Naast interoperabiliteit met Cisco TelePresence en andere conferencing-toepassingen, zoals Cisco WebEx, biedt Cisco Cius ook de mogelijkheid om videobeelden van hoge definitie te streamen, al dan niet direct, om e-mails en andere berichten te verzenden, op internet te surfen en digitale inhoud te produceren, te bewerken en te delen met anderen. Die inhoud kan zowel lokaal als centraal opgeslagen worden.

 

"Cisco Cius biedt mobiele werkers een open, flexibel en veilig platform voor communicatie en samenwerking", verklaart Bart Vanden Wyngaerd, business development manager bij Cisco België en Luxemburg. "Het platform laat bovendien toe om met een virtuele desktop te werken en informaticatoepassingen als een dienst uit de cloud te betrekken. Zo kunnen ondernemingen hun investeringskosten en de kost per gebruiker voor het onderhoud van de desktop verlagen."

 

Cisco Cius zal algemeen verkrijgbaar zijn in het eerste kwartaal van 2011. De eerste tests door klanten zullen in het derde kwartaal van 2010 van start gaan.

 

Bijkomende details en met name productspecificaties vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Op diezelfde webpagina vindt u ook productfoto’s die u eigenhandig kunt downloaden (gelieve daarvoor op de foto’s in kwestie te klikken).

 

 

 

Over Cisco – NASDAQ:CSCO – "Welcome to the Human Network"

Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco’s hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.

Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.

Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: